Sadhana År 1 2018

Att börja Sādhanā….

 ‘Sādhanā is a discipline undertaken in the pursuit of a goal’
Iyengar, kommentar Patanjalis Yoga Sutras

Sadhana är en kurs för dig som vill komma igång med egen daglig yogaträning, för dig som vill yoga i grupp regelbundet men kanske har oregelbundna tider eller reser mycket.
Vi träffas i gruppen och har genomgång en helg i månaden vår och höst, däremellan tränar du själv hemma.

Målet är att alla i gruppen skall komma igång med att träna en kvart om dagen.

Vi kommer att göra yogaövningar, andningsövningar och andliga övningar; att sitta samt enkel meditation. Varje tillfälle vi träffas går vi igenom övningarna tillsammans sedan går man hem och tränar egen träning, en kvart om dagen. En månad senare ses vi igen, går igenom det vi lärde oss sist och vad vi har upplevt under egen träning, reder ut det som är krångligt och går igenom en ny sekvens som vi sen går hem och tränar i egen träning, en kvart om dagen.
Vi gör två förmiddagspass, lördag och söndag mellan kl 12-14. Du förbinder dig till ett års träning och kan betala kursen, månadsvis, per termin eller per år. Varje helg, 4 timmar, kostar 900:-per månad, 4.400:- för ett halvår och 8.000:- för ett helår. Blir du sjuk betalar du givetvis inget, mot uppvisning av läkarintyg.

Missar du en helg kan du ta en privatlektion med mig, för att gå igenom månadens uppgift, till reducerat pris; 360:- för en timma.

Den yoga vi gör kallas YogaMonks, en unik yogametod som skapats av Jonathan Monks. Vi jobbar med att släppa spänningar i kroppen för att nå fram till ryggraden, stärka området runt ryggraden för att sedan kunna röra oss utifrån ryggraden. Det är en organisk yogaform som uppmuntrar till naturlig rörelse, att följa energiflödet, att mjukna. Vi sträcker ut skapar flexibilitet i fascian, eller bindväven, vilket minskar stelhet och leder till större rörlighet.

Sadhana träning hjälper oss att med små medel, en kvart om dagen, uppnå de mål vi sätter upp. Det kan vara målet att komma igång med egen daglig träning, målet att bli mer flexibel, att sova bättre, att växa som människa genom meditation och andlig träning. Inget mål är för stort eller för litet men det blir lättare att uppnå stegvis, tillsammans med likasinnade och när man har en lärare.

Jag som leder Sadhana kursen heter Anna Dahlman, jag startade min Sadhana träning för Mithila för 6 år sedan, med målet att komma åt ett ryggproblem som jag haft sedan 12 års ålder. Efter två år i Sadhana träning började jag YogaMonks 3-åriga lärarutbildning som leds av Mithila och Jonathan och februari  2016 blev vi som första lärargrupp färdiga YogaMonks lärare.
Sadhana har för mig varit en resa inåt, det blir tydligt vad jag håller fast vid och vad jag försöker släppa, var jag kan mjukna och var jag behöver stärka upp. Jag är mer grundad, sitter bättre när jag mediterar, upplever mer synkronicitet och min intuition har stärkts.
Och ryggen, skälet till att jag ville börja med egen daglig träning, den är mycket bättre!

Är du intresserad av att börja din Sadhana? Hör av dig så berättar jag mer du kan maila anna@annadahlman.se eller ringa 0706806043
Mer om YogaMonks så hittar du här: www.lotuslectures.com facebook YogaMonks och instagram Yoga Monks