Om Anna

Äntligen! Äntligen har vi sjösatt ett storartat äventyr! Med mina kollegor Stina Cerén och Titte Carlsson har jag startat Earevolution.
Efter att ha jobbat med den fantastiska metoden öronakupressur i över tio år nu så vill vi ta behandlingarna till en ny nivå. Vi vill kunna erbjuda öronakupressur till många!
Eftersom öronakupressur är ett så fantastiskt bra verktyg för att hantera stress och alla de symtom som kommer med stress så har vi skapat earevolutionPEACE vi kommer till er arbetsplats och ger öronakupressur i grupp kombinerat med en avslappnande vägledd meditation med fokus på andningen. Klicka på länkarna för att läsa mer

För övrigt ser mitt liv ut ungefär så här: Yogalärare i YogaMonks metoden, ger behandlingar i Akupressur och Öronakupressur, gör Taiji. Och så har jag man och fyra barn och sjunger i kör. Energi är mitt största intresse.

Jag växte upp på 70-talet och tidigt i livet bestämde jag och min bästis vårt motto: ”Var schysst och ha ball”. Jag älskar fortfarande det här mottot för det innefattar allt. ”Var schysst” är för mig att vara snäll och rättvis, ”ha ball” är ett härligt gammalt 70-talsuttryck, det betyder att ha kul. Att ha kul är en livsinställning, för mig beskriver det med vilken attityd jag vill välja att gå in i de situationer livet bjuder. Att utgå från en positiv punkt.

Vi består av energi, vi sänder ut olika energier hela tiden, i varje relation är vi medskapare och vi kan välja vad vi vill ge i varje möte. Och det vi får tillbaka speglar det vi ger, ’Var schysst och ha ball’.

För att kunna vara i nuet och öppna för det flöde som det innebär att vara närvarande behöver vi träna. Det känns som att jag har tränat på det i hela mitt liv, mer tydligt började det i slutet av 80-talet då jag började med taiji. I mitten av 90-talet kom yogan in genom gravidyoga. Efter att ha tränat båda formerna parallellt ett tag så mötte jag engelsmannen Jonathan Monks som har utvecklat YogaMonks, även han har rötter i taiji vilket märks i hans yoga. YogaMonks metoden bygger på uppmärksamhet för energiflödet i kroppen, hur vi kan röra oss organiskt, i total kontakt för att öppna i ryggraden och släppa spänningar. Jonathan är en mästare på rörelse och att hitta de där öppningarna och hans bakgrund som professionell sångare färgar av sig i yogan, efter några år med YogaMonks sjunger jag med mer magstöd och är friare i diafragman vilket ger ett stadigt vibrato.
YogaMonks förvaltas kärleksfullt här i Sverige av Mithila som håller kurser och utbildar YogaMonks lärare, jag blev fördig YM lärare våren 2016.

När jag ger akupressur läser jag av dina energier och arbetar med att släppa blockeringar och stagnationer som har uppstått och som yttrar sig som olika symtom. Min uppgift i vår relation blir att rätta till de obalanser som finns så att energierna kan flöda smidigt i hela kroppen. Det är målet. Din uppgift blir att stanna upp och börja lyssna på vad din kropp säger dig och försöka börja göra det som är bra för dig. Det här är så spännande med akupressur, någon kanske kommer för att livet är så stressigt och det känns som att väggen är väldigt nära och så leder akupressur behandlingarna till en förändring i livet; ett lugnare tempo, ett bättre förhållningssätt till jobbet och livet, plats för rörelse och reflektion. Eller så gäller det menssmärtor som har varit ett problem under många år, två dagar borta från jobbet varje månad, starka värktabletter och ett monsterhumör. Här kan örtmedicin i kombination med akupressurbehandlingar ge balans i systemet så att mensvärken upphör. Jag ordinerar örterna och ger behandling och lär dig punkter som du själv trycker på, du stannar upp och lyssnar på den röst inom dig som säger att så mycket mensvärk borde ingen ha, det kan inte vara meningen. Du kan läsa mer om akupressur behandlingarna jag ger här.

Taiji är den långsamma morgongymnastik kineserna gör i parkerna. Men det är så mycket mer. Varje rörelse är utformad för att uppmuntra flödet av energi i vår kropp. Varje rörelse är också ett flöde mellan attack och försvar som ger smidighet, styrka och balans. Taiji är en kampsport, utförd i ultrarapid, djupt meditativ. Taiji är en dans där våra kroppar växlar från Yin till Yang från Yang till Yin såsom livet självt flödar.  Hör av dig till mig om du är intresserad av Taiji för en kick off eller ett event.

Och så är det sången! Snacka om flöde och energi! Den balla kör jag sjunger med heter Anna, Martin & kören och leds av Anna Tuvesson och Martin Hamrén. Vi sjunger pop och rock, ger konserter, gör körresor och har fantastiskt roligt!

Curriculum Vitae

Hösten 2017 Startade Earevolution
Våren 2016 Färdig YogaMonks lärare
Våren 2014
YogaMonks Teacher Training startade
Våren 2011
påbörjade YogaMonks Sadhana för Mithila.
Våren 2010 Påbyggnads kurs i akupressur för Lena Löfgren
Hösten 2009 Öronakupunktur, 100-punkts kursen för Kajsa Landgren
2008 NADA öronakupunktur kurs för Kajsa Landgren
2007 NADA/Serenity öraonakupressur kurs för Yaquta Morton
2001-2006 Akupressur utbildning för Yaquta Morton, grundkurs, fördjupning, segmentbehandling, de fem elementen, NADA öronakupressur
2005 Öppnade jag min akupressur-mottagning och arbetat med akupressur sedan dess, förutom grundutbildningen och rollen som lärling till min akupressurlärare (Yaquta Morton) har jag följande utbildningar: Öronakupressur, Akupressur för gravida.
1991-2003 Radioarbete; reporter, pgm-ledare och producent  P4, P3, P1 Sveriges Radio, pgm-ledare Z-radio i Göteborg
1992-2001 Clearing I, II, Abundance samt The Journey, kurser i personlig utveckling med Art Reade
1989-1992 Journalist utbildning: BAMedia Studies, University of Westminister, London
1982-1989 Diverse arbeten varvade med resor.
1979-1982 Humanistisk linje på Munkebäcksgymnasiet i Göteborg

Varmt tack till alla mina lärare, största lärarna; livet och barnen! Jag försöker fortfarande att lära mig att ödmjukt ta emot.