Helkroppsbehandling

En helkroppsbehandling börjar alltid med ett samtal och en diagnos, vi kommer överens om vad som är viktigast att arbeta med, vad som är det största besväret. Du ligger på rygg på massagebänken med kläderna på och sedan trycker jag på olika punkter i kombination beroende på vad vi arbetar med. Det är förstås bra att mjuka sköna kläder som inte sitter åt.

Helkroppsbehandling är ett bra sätt att komma åt obalanser och arbeta övergripande med meridianerna. Ofta kan du få resultat redan efter några behandlingar men har du ett problem som du har gått med en längre tid kan du behöva regelbundna behandlingar under en längre period. Ett bra sätt är att börja med tätare behandlingar och sedan glesa ut efter hand. En kombination av helkroppsbehandlingar, kinesisk örtmedicin och öronakupressur vara bra för att uppnå bästa effekt.

Akupressur är en form av Traditionell Kinesisk Medicin, (TKM) Vi änvänder samma system som vid akupunktur och ställer diagnos enligt samma metod. Skillnaden är bara den att istället för att sätta nålar så stimulerar en akupressur terapuet punkterna genom att hålla dem med fingrarna. När du får akupressur är terapueten hela tiden med dig och kan ge direkt respons under behandlingen.

Akupressur helkroppsbehandling är djupt avslappnande, läkande och behagligt och det går finfint att använda som ett alternativ till massage.

Men du kan även använda akupressur för att komma åt djupare obalanser. Då ställer vi vid ett första besök en diagnos där vi har ett längre samtal med en hel del frågor för att komma fram till vad som är grundorsaken till obalansen och de symtom som den ger och gör en behandlingsplan. Behandlingen består sedan oftast av en kombination av akupressur, öronakupressur och kinesiska örter.