Behandlingar

Akupressur fungerar enligt samma system som akupunktur, alltså TKM Traditionell Kinesisk Medicin, men utan nålar. Jag använder samma punkter på kroppens meridian system men trycker med fingrarna istället för att sätta nålar.
Jag arbetar med helkroppsbehandling, öronbehandling och kinesiska örter ofta i kombination.
Vid ett första möte fastställer vi vilken behandling du behöver och gör upp en behandlingsplan.
När du får helkroppsbehandling med akupressur har du kläder på dig och ligger på rygg på en bekväm behandlingsbänk.

Örat är en av kroppens reflexzoner och genom att stimulera punkter på örat med små frön eller kulor som plåstras på örat kan man påverka resten av kroppen och påskynda läkning. En stor fördel med öronakupressuren är att plåstren sitter kvar och verkar under veckan så det är en enkel och prisvärd behandling som ger lång verkan.

De Kinesiska Örter jag arbetar med är i tablett eller vätskeform, färdigställda enligt erfarna örtläkare inom TKM och kvalitetskontrollerade både i Asien och Europa. Örter i kombination med behandling är en väl beprövad oerhört effektiv metod som ger snabbt resultat.

Inom TKM ser vi det som kallas sjukdom i västerländsk medicin som symtom på obalanser i kroppens delikata system. Vi sträver efter att finna balans, fysiskt, själsligt, känslomässigt och mentalt eftersom vi anser att allt hänger ihop. Kroppen är en enhet i samklang med sin miljö.
Genom att rätta till obalanserna, roten till det onda, finner vi balans igen och symtomen försvinner.
Enligt TKM kan man tex behandla tillstånd som besvär med menstruation, klimakteriet, sköldkörtel under eller överproduktion, fertilitet, utmattning, depression, besvär från stress, sömnlöshet. Fysiska problem som tex nackspärr, hälsporre, tennisarmbåge,
påskyndad läkning av brott och stukningar. Spänningshuvudvärk, spänning i axlar, ischias mm.

Jag ger behandlingar i Änggården i centrala Göteborg. Välkommen att kontakta mig för att boka på anna@annadahlman.se eller tel 0706806043